onsdag 9 januari 2013

Välkommen hem?

Det här har varit den syn som möter oss varje dag vi kommer hem. Av förklarliga skäl stannar prylar ofta i hallen innan de hittar vidare in i huset och sin slutliga destination. Men nu när vi börjat med inskolning på dagis och ska komma iväg allihop på morgonen med rätt vantar, mössor, skor och väskor fungerar det inte så bra att behöva klättra över flyttlådor för att komma fram till jackan eller att treva runt i mörkret efter barnens vantar. Så när jag och yngste sonen kom hem efter lunch var det bara att ta tag i eländet och samtidigt kunna sopa upp två och en halv veckas ackumulerat grus efter snöslask och flyttstök från golvet så att det inte längre flyttas med in i huset.

Här är slutresultatet. Varje barn har nu en egen låda med sina vantar och mössor och halsdukar, lådorna är tömda eller i alla fall bortflyttade till en bättre plats och rejäla hallmattor inlagda att torka fötter och ställa skor på. Den stora bänken under fönstret är måhända inte vacker men o så praktisk. Maken byggde den av mdf-skivor och den rymmer runt ett halvdussin papperskassar där vi lägger återvinningen. Nära utgången så att den är lätt att få med sig när det är dags. Bänken fungerar också som en sittbänk. Med lite färg och en fast dyna blir den nog riktigt bra.

Hallen behöver fortfarande åtgärdas på så många sätt, som att isoleras, få nytt golv och en lite mer ändamålsenlig förvaring och belysning, men det här duger så länge.

Det märks att det från början var en glasveranda som man helt enkelt slog igen på 50-talet utan att bekymra sig så värst om tilläggsisolering. Fönstret är stort och fult och slitet och det drar lite kallt då det inte finns något element. Vi får se om vi säljer det gamla huset innan sommaren, då ska vi isolera upp och byta golv i alla fall. Och om jag får drömma lite så vill jag ha ett vackert spröjsat fönster som ljusinsläpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar