söndag 13 januari 2013

Nostalgiska vibbar



Vårt nya kök är litet och ombonat med skåp från golv till tak och här har de gamla detaljerna bevarats. Jag gillar särskilt specerihyllan ovanför diskbänken, även om jag vill byta ut de slitna plastlådorna mot nya eller gamla i glas. Tips mottages tacksamt på vart jag kan få tag på sådana!

En annan charmig detalj är diskproppen med sin kedja som går att putta ner i bänken så att den inte ligger ivägen. Vi gillar inte alls att man av ren slentrian byter ut allt gammalt mot nytt. Varför om det fungerar? Och bidrar med en känsla av tidens gång och äldre generationers vårdande av huset?

Denna söndag ägnas åt annat än flyttstök, nu är det mer vardaglig städning som måste tas itu med. Jo, den börjar komma ikapp oss nu. Och det känns lite motigt att ladda för en vanlig arbetsvecka med storstädning, tvättsortering och legoplockande. Det har definitivt haft sina fördelar att vara långledig och sedan haft förmånen att hänga med lillkillen på dagis hela dagarna. Den lilla väl avgränsade och trygga världen känns mer lockande än kontoret måste jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar