lördag 19 januari 2013

Ingen blommig falukorv här inte

Trött men nöjd över att trots att dagen inleddes med klottersanering av hela huset (ja det var målat på mitt sovrumsgolv, badrumsgolvet, golvlisterna i övre hallen och i hela storebrors rum inklusive på Star Wars-legot och elkontakterna, utöver det jag städade först) så kom vi iväg på pulkautflykt i solskenet. Väl hemma igen var vi trötta men efter att ha laddat med nyponsoppa och mackor lyckades jag plocka ner och slänga ut granen. Dammsugaren och tvättmaskinen har surrat på duktigt under eftermiddagen och sen var vi alla hungriga igen.

Medan jag stod och suckade över spisen som verkade vilja ge upp då stekpannan aldrig blev varm kom äldste sonen ner och hävdade att lamporna i hans rum var magiska. Först lyste bara en, och när han tände en annan slocknade den första. Jaha, bara att konstatera att eftersom tvättmaskinen och spisen var igång samtidigt som temperaturen gick ner ute och elpatronen började jobba så har en fas gått. Igen. Ner i källaren och försöka hitta vilken säkring som gått, utan fungerande taklampa eller ens en ficklampa. Detta med maken i telefon som försynt undrade varför detta bara händer när jag är ensam och han på fastlandet. Jag lyckades byta säkring och allt gick igång för fullt, inklusive tvättmaskinen som hade stannat mitt i programmet.

Under tiden så hade jag förstås bytt platta för stekpannan med falukorv så den brassade på för fullt. Dagens middag blev inte riktigt som planerat kan man säga. Och den åts under spänd tystnad då barnen insåg att nu var det verkligen inte läge att störa mamma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar